Hoe kan een data integration framework mijn organisatie helpen?

Een data integration framework zorgt voor de juiste koppeling van systemen en applicaties. Ons Frank!Framework is een voorbeeld van een Open Source-framework dat bestaat uit kant-en-klare bouwblokken en een beheermodule. In dit blogartikel vergelijken we ons framework met het zelf bouwen van koppelingen versus een fixed integratieoplossing om je een beeld te geven hoe een data integration framework jouw organisatie kan ondersteunen.

Zelf koppelingen bouwen

Het grote voordeel van zelf koppelingen bouwen tussen verschillende systemen, is dat je elke applicatie kunt integreren: het biedt je 100% flexibiliteit. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat je bij een verbetering of een security fix moet zorgen dat bestaande koppelingen ook worden geüpgraded. Daarvoor moet je code aanpassen.

Programmeurs zijn heel sterk op dat technische aspect van het bouwen, maar tegelijkertijd dure werknemers. Bovendien hebben zij minder functionele kennis dan integratiespecialisten. Kortom, zelf bouwen biedt je enorm veel flexibiliteit, maar kan erg kostbaar zijn en je moet elke koppeling aanpassen bij een upgrade.

 

Fixed integratieoplossing

Het tegenovergestelde van zelf koppelingen bouwen, is gebruikmaken van een fixed integratieoplossing: weinig flexibel en vaak Closed Source. In de praktijk loop je al snel tegen een vendor lock-in aan. Wanneer je een aanpassing wilt doen of een component wilt toevoegen aan het rigide framework, moet je daarvoor flink betalen. Omdat het een Closed Source-oplossing is, kun je hier namelijk niet zelf aan bouwen. Op een gegeven moment zijn je bedrijfsprocessen ‘gevangen’ in een web van oplossingen van één leverancier en stap je niet zo een, twee, drie over naar een andere leverancier.

Wil jij het Frank!Framework in actie zien? 

Bekijk Demo

 

Data-integratie met het Frank!Framework

Ons framework is Open Source, dat betekent dat iedere ontwikkelaar met ons Frank!Framework aan de slag kan. Elk nieuw component is voor iedere gebruiker beschikbaar. In ons framework is de technische laag ontkoppeld van de functionele laag. Systemen en applicaties kun je dus eenvoudig koppelen met ons framework, maar net zo gemakkelijk weer ontkoppelen, zonder desastreuze gevolgen voor je informatie-architectuur.

Na een upgrade blijft 99,99% van de oplossing gewoon werken, inclusief de ‘oude’ bouwblokken. Stel, je hebt 20 jaar geleden een functionele flow gebouwd, dan werkt deze nog steeds op het nieuwste framework van vandaag. Er is dus geen sprake van grootschalige migraties met het Frank!Framework of de aankoop van (nieuwe) licenties.

Doordat de techniek losstaat van de functionaliteit, kan iemand met functionele kennis gewoon zelf een koppeling maken. Daar heb je dus geen programmeur voor nodig. Bovendien is het Frank!Framework ontstaan vanuit het perspectief van de ontwikkel-, functionele en beheerkant. Elke functionaliteit in ons framework bestaat, omdat daar vraag naar was vanuit de praktijk.

Kies voor een flexibel data integration framework

Het Frank!Framework zit tussen de rigide integratie-oplossing en het 100% flexibele, maar dure zelf bouwen in. Je kunt gebruikmaken van meer dan 100 bouwblokken, die je zonder te programmeren kunt configureren en koppelen. Of je ontwikkelt natuurlijk zelf nog enkele Java-componenten. Debugging, testtooling en de beheerconsole: ons framework is alles-in-een, maar toch heel flexibel. Eerst zien, dan geloven? Bekijk de demo van het Frank!Framework!

Bekijk Demo

Wil jij het Frank!Framework in actie zien?

Gerelateerde artikelen