Samen digitaal fit worden in het nieuwe jaar met het Frank!Framework

Het nieuwe jaar is alweer begonnen en het is nu dan ook tijd om je goede voornemens waar te gaan maken. Wil je in 2022 digitaal fit worden, maar weet je niet waar je moet beginnen? WeAreFrank! helpt je op weg door de rol te vervullen van een personal trainer die je organisatie in drie stappen brengt naar een integratielandschap dat volledig in shape is met het Frank!Framework.


Stap 1: we zorgen dat je integratiecomponenten weer in shape komt

Heb je jezelf de afgelopen maanden (of misschien zelfs jaren) laten gaan? Het overkomt de beste wel eens. Wij helpen je om samen je integratielandschap weer in shape te brengen. 

Allereerst gaan we aan de slag met het op orde brengen van testscenario’s. Hierbij zetten we scenario’s op, op basis van het oude scenario. Dit kun je zelfstandig uitvoeren, maar wij helpen je liever om het gelijk goed en toekomstbestendig aan te pakken door de scenario’s te automatiseren. Wanneer je integratielandschap eenmaal in shape is, wil je die natuurlijk fit houden!

Het voordeel hiervan is dat monitoren een stuk makkelijker wordt. Je kunt toekomstige veranderingen namelijk direct testen in de scenario’s waardoor je sneller de impact in alle onderdelen kunt ontdekken. Je ziet zo direct wat wel en wat niet werkt.

Je doet dus als het ware één keer het harde werk en vervolgens pluk je er voor een lange tijd de vruchten van. Duurzaam fit noemen we dat.

Hierna is de knop om en begint je integratielandschap echt in shape te raken. Het moment is namelijk aangekomen om alle code naar de nieuwe versie van het Ibis Adapter Framework (nu Frank!Framework) te upgraden. Het is aangeraden om dit gezamenlijk en met beleid op te pakken. Je wilt namelijk geen functionaliteiten verliezen, doordat er overhaast fouten worden gemaakt.

De upgrade is noodzakelijk om de kans op inbreuken in de beveiliging te verkleinen. Oudere versies van applicaties zullen namelijk steeds gevoeliger zijn voor kwetsbaarheden. Bij het upgraden verklein je het veiligheidsrisico, omdat bekende kwetsbaarheden bij nieuwe updates worden afgedicht.

Daarnaast zijn upgrades ook belangrijk om nieuwe functionaliteiten toe te kunnen voegen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om gebruik te maken van multifactorauthenticatie, wat bij oudere versies van het framework lastiger is toe te passen.

Ook bij het up-to-date houden van je framework zorg je ervoor dat je duurzaam fit wordt. Updaten van een versie 2.0 naar een versie 2.1 gaat namelijk een stuk sneller en makkelijk dan een versie 1.0 naar een versie 2.0.

Om je nieuwe fitte status te bevestigen zetten we verbetervoorstellen op. Je ontvangt een adviesrapport om het maximale uit je framework te halen. Zo word je bijvoorbeeld op de hoogte gebracht van de nieuwe functionaliteiten die ideaal aansluiten bij de doelen van je organisatie.

 

Stap 2: we trekken samen met je op en zetten je nieuwe fitte leven voort

In deze stap zorgen we er samen voor dat alle resultaten die je hebt behaald tijdens de eerste stap niet teniet wordt gedaan. Zo bieden we je hulp bij incidenten en zullen we indien gewenst proactief je framework blijven monitoren. Daarnaast adviseren we je bij het opzetten van nieuwe adapters en staan we klaar om te mee te denken over nieuwe oplossingen.

 

Stap 3: we zorgen dat je ook in de toekomst in shape blijft

Nu je eenmaal hebt geproefd van je nieuwe fitte status, wil je die natuurlijk nooit meer verliezen. Het is dus belangrijk dat je jezelf blijft optimaliseren met het oog op de toekomst. Dit doe je door samen met ons aan de slag te gaan met IT Lifecycle Management.

Dit kan heel simpel door een aanvraag in te dienen, maar wij kunnen je ook volledig ontzorgen. Bij de tweede optie zorgen we ervoor dat we actief monitoren en wanneer we signaleren dat het tijd is voor een nieuwe upgrade, zullen we hier een melding van maken. Als je er klaar voor bent zullen wij vervolgens de update voor je uitvoeren en is je framework weer helemaal up-to-date! Zo is en blijft je systeem volledig geoptimaliseerd, veilig en voorzien van de nieuwste functionaliteiten.

 

Doorloop het stappenplan en get in shape!

Ben je er klaar voor om jouw integratielandschap klaar te stomen voor een fit 2022? We helpen je graag op weg! Bekijk ons stappenplan waarin bovenstaande stappen nog eens worden toegelicht en inzichtelijk in kaart zijn gebracht.

Bekijk ons stappenplan

WeAreFrank! helpt de grootste verzekeraar van Nederland