Frank!Flow, eenvoudige softwareintegratie

AUTEUR: NIELS LAM FRONT-END DEVELOPER

Hoe wij softwareintegratie nóg makkelijker willen maken!

Ontwikkelen met het open source Frank!Framework is al relatief eenvoudig. Je maakt complexe (Java) koppelingen tussen systemen en applicaties door deze te configureren in XML. De XML van de Adapters moet je nu nog zelf configureren, maar we zijn hard aan het werk om dit nog eenvoudiger te maken. Namelijk met het Frank!Flow project. Het is project is nog niet 100% af, maar we kunnen niet wachten om alvast een voorproefje te geven!

 

Grafische omgeving

Met de Frank!Flow is het niet meer nodig om XML te kennen. Je kunt adapters volledig in de browser configureren. Dit gebeurt dan niet meer met XML, maar met het slepen en verbinden van kant-en-klare componenten in een grafische omgeving. De grafische configuratie wordt omgezet naar een XML-formaat. 


Flow

 

Hybride view

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om de XML in de browser in te zien en te bewerken. Het mooie hiervan is dat je naadloos kan wisselen tussen de XML-editor en de visuele editor, of een hybride view. Zo kunnen beginners beter visualiseren wat er gebeurt met de XML tijdens het maken van een configuratie. Andersom kun je XML typen en wordt er live een grafische weergave van je configuratie gemaakt.

 

Hybrid

Low code open source integratieframework

Dankzij deze oplossing wordt het nog makkelijker om aan de slag te gaan met het Frank!Framework. Je hebt minder kennis van XML nodig en de documentatie wordt duidelijker en overzichtelijker dan ooit tevoren.

De Frank!Flow wordt volledig open-source ontwikkeld. Het project is te bekijken op: github.com/ibissource/frank-flow


Tot slot

De Frank!Flow staat gepland voor Release 8 die wij medio 2022 zullen uitbrengen. Wil je meer informatie? Neem hieronder contact op voor een adviesgesprek.

Plan een gratis adviesgesprek in!