Streaming implementatie testen en debuggen

AUTEUR: JACO DE GROOT  CTO FRANK!FRAMEWORK

de laatste loodjes van onze 7.6 release is onder andere  het geschikt maken van de onze debug/test tooling (ladybug) voor streaming implementaties.

Een belangrijke feature in de 7.6 release is de mogelijkheid om adapters volledig streaming te implementeren. Streaming verwerken heeft één nadeel en dat is dat een stream niet in zijn geheel beschikbaar is. Het kan daarmee ook niet eenvoudig worden getoond. In normaal gebruik van de applicatie of integratie component is dat natuurlijk geen probleem maar wat als je je bericht wilt bekijken of een stream bericht wilt gebruiken als stub.


AANPASSINGEN LADYBUG

De Ladybug is nu aangepast zodat deze detecteert of doorgegeven input een stream object is. Als dat het geval is wordt het eerste gedeelte van de stream bewaard om te displayen en in het geval van een stub wordt de gehele stream bewaard om te garanderen dat de applicatie dezelfde input ontvangt. Standaard is er naast ondersteuning voor byte- en character streams ook ondersteuning voor byte arrays, XML DOM objecten, Date objecten en alle objecten die door de XML Encoder van de JDK goed kunnen worden omgezet naar XML (en weer terug). Heb je behoefte aan andere objecten dan kan je deze eenvoudig toevoegen door de implementatie van de MessageEncoder interface. https://github.com/ibissource/ibis-ladybug/blob/master/src/main/java/nl/nn/testtool/MessageEncoder.java

 

TECHNISCHE DETAILS

Will je meer technische details zien of de implementatie bekijken 
https://github.com/ibissource/ibis-ladybug


Tot slot

In onze laatste release van het Frank!Framework(7.6) bieden wij standaard streaming aan. Wil je meer informatie? Neem hier contact op voor een adviesgesprek.

Plan een gratis adviesgesprek in!