4 manieren om als CTO business value te creëren zónder dure Java- developers

Al twintig jaar geleden liepen we tegen hetzelfde probleem aan die we vandaag de dag opnieuw ervaren: een gebrek aan ervaren Java-developers. Als organisatie wil je snel kunnen inspelen op ontwikkelingen en de veranderende klantwens. Maar wanneer je afhankelijk bent van programmeurs die ook nog eens hartstikke duur zijn, dan lukt het niet om snel te innoveren. Daarom delen we in dit blogartikel graag vier manieren om als CTO toch business value te creëren, zonder dat je hier dure Java-developers voor nodig hebt.


Waarde voor de business creëren: zo doe je dat

Als CTO vraagt de business nogal wat van je. Zeker in deze tijden waarin digitale transformatie centraal staat en technologische ontwikkelingen elkaar razendsnel opvolgen. Om een legometafoor te gebruiken: je kunt er dan voor kiezen om je lego(bouw)blokjes door Java-developers te laten maken of hen zelfs direct een hele muur te laten bouwen, of je kiest voor een framework wat al bestaat uit kant-en-klare legoblokjes. Het voordeel van die laatste is dat je veel sneller en goedkoper een stevig 'applicatiehuis’ kunt bouwen en meer grip hebt op de kwaliteit ervan. Hoe een integratieframework nog meer helpt om waarde te creëren:

 

  • Het begint al in de ontwerpfase

Als CTO wil je gerichter oplossingen ontwerpen op basis van de wensen vanuit de business. Een programmeur moet hiervoor eerst kennis van de business opdoen, terwijl een integratiespecialist juist die brug kan slaan tussen het functionele en technische vlak. Wanneer je met een integratieframework werkt, dan zit daar alle technische kennis al in verwerkt die de integratiespecialist weer gebruikt om de gewenste oplossing te maken. Dus al in de ontwerpfase is een integratiespecialist van toegevoegde waarde.

WEBSITE CASE STUDY

 

  1. Zelf functionele wijzigingen doen

Een integratiespecialist is onmisbaar bij het neerzetten van een goede basis en het ontwikkelen van een applicatie of integratieoplossing. Maar hoe fijn is het wanneer je zelf je oplossing uniform kunt beheren en functionele wijzigingen kunt doorvoeren, zonder dat je daar een Java-programmeur voor nodig hebt? Met een integratieframework is dat mogelijk!

 

  1. Zelf problemen oplossen

Bij veel softwareoplossingen ben je afhankelijk van een Java-developer om problemen op te lossen. Met een integratieframework kun je je integratie-omgeving monitoren én eventuele bottlenecks zelf oplossen. Ook het onderhouden of aanpassen van de code is prima zelf te doen. Je bent dus een stuk minder afhankelijk van een programmeur.

 

  1. Kwaliteit leveren

Iedere programmeur bouwt een oplossing vanuit zijn eigen perspectief, waardoor het moeilijk is om grip te houden op de kwaliteit hiervan. Zie het als papier-maché: je kunt er alles van maken, maar je moet er wel verstand van hebben, anders krijgt het bouwwerk niet de juiste vorm en blijft het niet overeind. Wanneer je aan de slag gaat met een integratieframework, dan kun je dit zien als lego waarbij alle componenten uniform zijn en al vooraf getest. Op technisch niveau is er dan altijd sprake van uniformiteit, waardoor je ook veel gemakkelijker kwaliteit kunt leveren.

 

Snel innoveren en business value leveren?

Met een integratieframework ben je in staat om op een snelle, maar kwalitatieve manier de wensen van de business te vertalen naar een uniforme en beheersbare oplossing. Zónder dat je hiervoor afhankelijk bent van programmeurs. Meer weten over hoe je wendbaar en snel blijft door onafhankelijk te zijn van IT-vendors en dure Java-developers? Plan dan gratis en vrijblijvend een (digitaal) adviesgesprek in met een van onze integratiespecialisten. We denken graag met je mee.

Gratis adviesgesprek inplannen

Wil jij het Frank!Framework in actie zien?

Gerelateerde artikelen