Met een open-source data-integratie framework is het net zoals met het CMS WordPress. Als je goed met WordPress kunt werken, kun je elke website onderhouden die daar op gebaseerd is. Het werken met een open-source data-integratieplatform levert een aantal voordelen op, ten opzichte van een closed-source variant.
Open-source betekent bijvoorbeeld dat als er iets met de leverancier gebeurt, dat je altijd nog de broncode als basis hebt. Stel dat de leverancier failliet gaat of iets anders gaat produceren, dan blijft de broncode altijd beschikbaar zodat je in geval van nood altijd zelf verder kunt ontwikkelen. Je bent als het ware zelf de eigenaar van de code.
Kiezen voor een open-source data-integratieplatform, maakt je flexibel. Die vrij toegankelijke broncode betekent ook dat je niet per se gebonden bent aan het data-integratieplatform. Je zou dus altijd kunnen overstappen naar een ander platform als dat gewenst is. Je voorkomt hiermee een vendor lock-in.
Ben je benieuwd wat wij en ons integratieframework voor jouw organisatie kunnen betekenen?
Vraag dan een gratis adviesgesprek aan met een van onze integratiespecialisten.
Bij een open-source data-integratieplatform heb je geen licentiekosten zoals bij closed-source. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Als dat gewenst is, kan je wel een service-abonnement afsluiten voor ondersteuning, maar dat is niet verplicht.
Het bouwen van een data-integratie framework op basis van open-source heeft nog een voordeel. Er zijn bijvoorbeeld minder Java-programmeurs of andere geschoolde ontwikkelaars nodig, om de data-integratie-oplossing te bouwen. Dat wordt ook wel ‘low-code’ programmeren genoemd. Je kunt dus op een simpele manier complexe data-integratie mogelijk maken. Het framework is veel transparanter dan veel andere producten in de markt.
Tot slot kent een open-source data-integratieplatform een eigen beheerconsole. En omdat het open-source is werkt eenvoudig samen met meerdere applicaties. Zo ziet alles er hetzelfde uit en zitten de functies op dezelfde plek in het beheer en kunnen beheerders veel beter zicht houden op het data-integratieproces.
Juridisch was de overname in kannen en kruiken, maar op het gebied van systeemintegratie begon het avontuur toen pas. Jeroen Jansen van Rosendaal, vanuit WeAreFrank! nauw betrokken bij de systeemintegratie, neemt ons via case study mee in dit omvangrijke project.