Drie oplossingen om minder afhankelijk te zijn van dure ontwikkelaars en moeilijke codes

AUTEUR: JACO DE GROOT CTO WEAREFRANK!

Het ontwikkelen van applicaties is een tijdrovend en kostbaar proces. Vaak zijn er dure ontwikkelaars nodig die complexe codes moeten schrijven, met als gevolg lange ontwikkeltijden en hoge kosten. Maar tegenwoordig zijn er diverse oplossingen waarmee organisaties minder afhankelijk worden van dure ontwikkelaars en moeilijke codes.

Oplossing 1: gebruik low code platforms

Een van deze oplossingen is het gebruik van low code platforms. Low code platforms maken het mogelijk om software te bouwen zonder complexe codes. In plaats daarvan gebruiken de platforms drag-and-drop interfaces en visuele ontwerpfuncties. Hierdoor kunnen zelfs de mensen zonder een achtergrond in programmeren applicaties bouwen.

Een bijkomend voordeel van low code platforms is een snel ontwikkelproces. Het bouwen van de applicatie kost minder tijd en vergt minder inspanning. Dit resulteert in een snellere time-to-market en een aanzienlijke besparing in kosten.

 

Oplossing 2: gebruik open source technologieën en standaarden

Een andere oplossing is het gebruik van open source technologieën en standaarden. In plaats van het wiel opnieuw uit te vinden, kan jouw organisatie profiteren van bestaande open source technologieën en standaarden. Ook dit resulteert in snellere ontwikkeltijden en lagere kosten, omdat er minder tijd en geld nodig is om de code te schrijven.

Daarnaast kan jouw organisatie softwareontwikkeling outsourcen naar lagelonenlanden. Dit bespaart je een hoop kosten, waardoor je meer rendement haalt uit jouw IT-budget.

 

Oplossing 3: leer zelf de basisprincipes van softwareontwikkeling

Tot slot is het belangrijk om te blijven leren en ontdekken. Er zijn veel online cursussen en handleidingen beschikbaar waarmee je zonder enige kennis van programmeren alsnog de basisprincipes van softwareontwikkeling leert. Geef jouw personeel de mogelijkheid om zich bij te scholen, zodat jouw organisatie minder afhankelijk wordt van dure ontwikkelaars.

Kortom, er zijn verschillende manieren waarop je als organisatie minder afhankelijk wordt van dure ontwikkelaars en moeilijke codes. Het gebruik van low code platforms, standaarden en open source technologieën, outsourcing naar lagelonenlanden en het bijscholen van jouw personeel zijn enkele voorbeelden. Hierdoor kan jouw organisatie de ontwikkeltijd verkorten, de kosten verlagen en meer ROI halen uit jouw IT-budget.

 

Wil je meer weten over eenvoudige manieren van softwareontwikkeling? Download ons gratis E-book 6 uitdagingen en oplossingen voor de CIO of neem gerust contact op met WeAreFrank! dé integratiespecialist van Nederland.

Download checklist

Meer weten over API management en security? Plan een vrijblijvend adviesgesprek in!

Gerelateerde artikelen