Ons Frank!Framework is een open-sourceplatform op basis van Java. Het beschikt over alle componenten die je nodig hebt om bedrijfssystemen en –applicaties met elkaar te integreren. Het grote voordeel van het framework is dat het bestaat uit meer dan 100 kant-en-klare bouwstenen die je kunt configureren en koppelen, zonder te programmeren. Dat betekent dat we elk systeem kunnen ontsluiten naar REST. Hoe we dat doen? Dat lees je in dit blogartikel.
Alles wat je heen en weer stuurt met een API, bestaat uit een bericht met data. Het maakt niet uit hoe je dat bericht binnenkrijgt, via REST of SOAP, want functioneel wil je de informatie gewoon van A naar B brengen. Het SOAP-protocol stopt je data in een envelop. Uit de envelop halen we het bericht, want dat is over de verschillende protocollen en architectuurstijlen functioneel gewoon hetzelfde.
Uiteraard is er technisch een verschil tussen SOAP en REST, maar in het Frank!Framework hebben we de technische laag van de functionele laag losgekoppeld. En de functionele flow baseren we dus op het dataobject in de envelop. Op basis hiervan kun je met behulp van het framework een RESTful interface opzetten die kan ‘praten’ met elk systeem en elke applicatie.
Nieuwsgierig geworden naar het Frank!Framework? Bekijk de demo
Ook met een integratielaag, zoals het Frank!Framework, blijf je afhankelijk van de granulariteit van dataobjecten. Stel, je wilt van een klant alleen een bedrijfsnaam en het e-mailadres, maar het achterliggende systeem is zo ingericht dat je voor elke aanvraag direct alle beschikbare informatie over de klant krijgt. Dan lijkt het op een REST API, maar dan is de API aan de achterkant inefficiënt gestructureerd.
Je kunt je voorstellen dat dit je API er niet sneller op maakt. Maar wat kun je doen als de granulariteit van je API en systeem niet overeenkomt? Ga dan aan de slag met caching. Je haalt het hele object op uit het achterliggende systeem en plaatst het in een cachingdatabase. Vanuit daar geef je terug wat er wordt aangevraagd. Een oud systeem is vaak niet meer te structureren, maar met caching creëer je een goede workaround.
Iets anders waar je ook rekening mee moet houden om systemen en applicaties zo soepel mogelijk te koppelen, zijn de technische aspecten van je protocol. Denk aan duplicate checks of reliable messaging: essentieel voor de juiste werking van je API. Maar heb je deze functionaliteit niet in je backendsysteem? Dan los je dat op in je integratielaag, het Frank!Framework. Op die manier verlies je geen functionaliteit.
Samen met jou bespreken we jouw doel: wat wil je bereiken met een koppeling of migratie? Van daaruit werken we terug naar de stappen die je dan kunt nemen. We starten met een functionele analyse, hoe moet de omgeving eruitzien? En welke functionaliteit gebruik je nu? Het belangrijkste is namelijk dat je na een koppeling of migratie niets van deze functionaliteit verliest.
Een Proof of Concept (PoC) is een uitstekende manier om ons Frank!Framework te testen. Bijvoorbeeld voor een API naar API-koppeling of voor een complex integratieprobleem. Wij zijn natuurlijk al lang overtuigd van het succes van ons integratieframework, maar een PoC is ideaal om te ervaren of een integratie-oplossing voldoet aan jullie behoeften.
We willen je heel graag laten zien wat het Frank!Framework allemaal kan. We nemen je mee in de mogelijkheden van onze console en laten je zien hoe deze in elkaar zit.