Het Frank!Framework: complexe integraties, applicaties en microservices beheersbaar en stabiel houden

Voorheen werkten bedrijven nog met enkele applicaties die rechtstreeks met elkaar gekoppeld waren, maar het ICT-landschap van de meeste organisaties ziet er vandaag de dag heel anders uit. Er is afhankelijkheid tussen applicaties en er vindt orkestratie van API’s plaats. Bovendien maken services en microservices schaalbaarheid mogelijk. Zo'n applicatielandschap wil je zoveel mogelijk stabiel en beheersbaar houden om alle processen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het Frank!Framework helpt je daarbij.


De basis: scheiding functionele en technische laag

De kracht van het Frank!Framework is de ontkoppeling van de functionele en technische laag. Veel functionaliteiten en standaardkoppelingen zijn al ontwikkeld en getest en dat betekent dat de technische componenten klaar zijn voor gebruik. Daarom is er nog maar weinig programmeerwerk nodig bij een integratie, net zoals bij low-code platforms. Bovendien heb je dan geen Java-developers nodig, maar kunnen integratiespecialisten het werk doen.

Doordat de techniek al staat, is er ook sprake van een snellere time to market. Configureren doe je eenvoudig binnen het Frank!Framework en je kunt vliegensvlug nieuwe functionaliteit in gebruik nemen. Op die manier ben je in staat om continu bij te sturen, te vernieuwen en daardoor bedrijfswaarde toe te voegen. Mede mogelijk gemaakt door de scheiding van functionele en technische componenten.

WEBSITE CASE STUDY

 

  1. Complexe integraties ondersteunen

    Bijna elke tool kun je wel op een API aansluiten. Maar als we het over complexe integraties hebben, dan gaat dat veel verder dan een rechtstreekse koppeling. Je wilt files kunnen bewerken, voor elke regel in een bericht een record aanmaken, berichten samenvoegen of data verrijken. Dan hebben we het niet meer over een enkele API, maar een hele workflow die logica bevat en niet-standaard aspecten. Dat betekent dat er allerlei checks en balances en orkestratie plaats moeten vinden om die flow moeiteloos te laten verlopen. Klinkt ingewikkeld? Dergelijke complexe integraties zijn een fluitje van een cent met het Frank!Framework.

     

    Stabiele omgeving én het ICT-landschap blijven ontwikkelen

    Het Frank!Framework zorgt op meerdere manieren voor stabiliteit van je hele ICT-landschap. Allereerst, kun je met een integratielaag eenvoudig systemen en applicaties koppelen en ontkoppelen, zonder dat dat effect heeft op de rest van de ICT. Verder zijn alle integratiecomponenten getest en ben je er zeker van dat het bouwblok zowel functioneel als technisch goed werkt. Maar ook wij houden het framework, en daarmee jouw ICT-landschap, stabiel door ervoor te zorgen dat het up-to-date is met de laatste (security)standaarden.

    Aan de ene kant wil je een stabiele omgeving optuigen voor al je integraties, aan de andere kant wil je ook ruimte voor wijzigingen laten. Misschien wil je later nieuwe functionaliteit toevoegen. Dan hoef je die nu nog niet te bouwen, maar je moet er wel voor zorgen dat je die later gemakkelijk kunt implementeren. Als je alles zelf hebt geprogrammeerd, is dat lastig. Je moet dan de code, waarin techniek en functionaliteit verweven zijn, weer uitpluizen. In het Frank!Framework raak je alleen de functionele flow, die je dus eenvoudig kunt aanpassen.

     

    Beheersbaarheid complex ICT-landschap

    Bij ingewikkelde integraties is het essentieel dat je grip houdt op alle systemen, applicaties en de berichten die erdoorheen gaan. Daarom wil je altijd werken met een glassbox in plaats van een blackbox. Zie het als een soort kijkglaasjes in je ICT-landschap. Het Frank!Framework helpt je hierbij door inzicht te verschaffen in wat er fout gaat en wat wel goed werkt, maar ook hoeveel berichten er door een applicatie worden verwerkt. Met de inzichten vanuit de beheermodule kun je zelf de juiste maatregelen treffen, zonder dat je hierbij een developer nodig hebt.

     

    Hulp nodig bij een complexe integratie?

    We kunnen ons voorstellen dat je meer wilt weten van het Frank!Framework en wat het kan betekenen voor jouw organisatie. We helpen je graag verder. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan of een demo van het framework.

Gratis adviesgesprek inplannen

Heb jij een vraag over IT-architectuur? In 9 minuten bespreken we jouw vraag.

Gerelateerde artikelen