Hoe los ik mijn acute data-integratie probleem op?

Organisaties gebruiken tegenwoordig heel veel applicaties. Een deel van de applicaties staat in de cloud en een ander deel draait binnen de organisatie zelf (on-premise). Meerdere systemen aan elkaar koppelen met behulp van data-integratie kan dan best een uitdaging zijn. Maar wat als de data-integratie misgaat?

Wie er niet in slaagt om een data-integratie goed uit te voeren, loopt het risico data kwijt te raken. Ook kunnen bepaalde bedrijfsprocessen onderbroken en platgelegd worden. Het is daarom verstandig om een specialist erbij te roepen die het proces kan begeleiden.


Van A naar B

Als een organisatie merkt dat data-integratie niet goed gaat, kan een expert een eigen component plaatsen tussen systeem A, waar de data vandaan komt, en systeem B, waar de data naartoe gaan. Al gaat het vaak om meerdere systemen tegelijk. Het component verzorgt en controleert of de pakketjes goed worden ontvangen en of ze goed worden doorgegeven aan systeem B. Gaat dat ergens in het proces fout, dan krijgt de klant een foutmelding.

Bij een fout of time-out zijn er twee opties: of je probeert het nog een keer om te kijken welke informatie wel goed is overgekomen. Het risico hierbij is dat je dubbele datarecords krijgt. Of je doet niets en mist mogelijk data.

Download het gratis e-book: ‘De 10 principes van systeemintegratie toegepast’ van integratiespecialist WeAreFrank. 

Download e-book


Overzicht van architectuur

Wanneer een organisatie met een data-integratieprobleem kampt, is het belangrijk om allereerst te kijken of daar al een softwarematige koppeling aan het open-source data-integratieplatform voor bestaat. Meestal is dat zo, en anders wordt de koppeling ontwikkeld zodat het wel goed op het bestaande systeem aansluit.

Het open-source data-integratie framework fungeert als soort adapter voor de data van systeem A naar systeem B. De data-integratiesoftware zorgt voor de doorvoer van gegevens van systeem A naar systeem B.

Tussencomponent

Om goed te kunnen inschatten of die koppeling met het data-integratieplatform gemaakt kan worden, is het nodig dat er een goed overzicht is van de architectuur bij de organisatie. Het moet dus duidelijk zijn welke systemen er draaien, welke met elkaar moeten kunnen communiceren en of die aansluiten op de data-integratiesoftware. Het data-integratiecomponent dat tussen de oorspronkelijke toepassing en het nieuwe systeem wordt geplaatst, geeft de beheerder weer de controle over de oplossing en de data.


Ben je benieuwd wat wij en ons integratieframework voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Vraag dan een gratis adviesgesprek aan met een van onze integratiespecialisten.

Gratis adviesgesprek inplannen

De 10 principes van systeemintegratie toegepast.

Gerelateerde artikelen