Waarom je niet moet kiezen voor TIBCO, MuleSoft of WSO2 als Open Source-integratiespecialist

De titel van dit blogartikel klinkt wel erg streng, of niet? En misschien vind je het zelfs een hoog ‘wij van Wc-eend’-gehalte hebben. Toch willen we je op weg helpen in de keuze die je maakt voor een integratiespecialist. Waar moet je als klant over nadenken, voordat je in zee gaat met grote partijen als TIBCO, MuleSoft of WSO2?

Is de oplossing wel écht Open Source?

Het Frank!Framework is een Open Source-oplossing. Dat betekent dat ook andere ontwikkelaars met ons framework aan de slag kunnen. We bouwen graag zelf aan ons framework, maar ook in opdracht van klanten. Wanneer nieuwe componenten gereed zijn, worden die beschikbaar gesteld voor alle gebruikers, zodat iedereen daarvan kan profiteren.

Bij veel partijen als MuleSoft en WSO2 moet je vaak een verplichte subscription afnemen wanneer je gebruik wilt maken van de enterpriseversie. Dat betekent ten eerste dat hun Open Source-oplossing vaak beperkte functionaliteiten heeft en ten tweede dat wanneer je dure subscription moet afnemen je het bijna geen Open Source meer kunt noemen. Houd ook rekening met het innovatief vermogen en de transparantie van een Open Source-integratiespecialist.

WEBSITE CASE STUDY

 

Let op vendor lock-in

Wij bieden het Frank!Framework aan inclusief uitgebreide beheeromgeving en eventueel maatwerk en een beheercontract. That’s it. In ons framework is de technische laag ontkoppeld van de functionele laag. We gebruiken open standaarden, wat betekent dat delen van de functionele laag herbruikbaar zijn binnen een andere oplossing. Dus mocht je willen overstappen, dan hoef je niet alles opnieuw te bouwen.

Bij partijen als TIBCO, MuleSoft en WSO2 moet je erop letten dat je geen verplichte subscription of licentie hebt en of je met gemak van leverancier kunt wisselen. We zien vaak dat naast een integratieframework ook andere producten (gratis) worden aangeboden. Het addertje onder het gras komt bij de volgende contractonderhandelingen naar boven, wanneer je gaat betalen voor de hele suite aan extra oplossingen. Dus wees je bewust van een vendor lock-in.  

 

Wat betaal je nu daadwerkelijk?

Iedereen kan gratis gebruikmaken van onze Open Source-software. Bovendien worden de koppelingen in ons Frank!Framework op een hoger abstractieniveau geconfigureerd, wat betekent dat je geen dure Java-ontwikkelaars nodig hebt. Verder kunnen zowel zakelijke gebruikers als technische integratiespecialisten koppelingen bouwen, beheren en onderhouden. Een Open Source en gebruiksvriendelijk framework scheelt dus al snel een hoop kosten.

Wanneer je kijkt naar integratieoplossingen van bijvoorbeeld TIBCO, MuleSoft en WSO2, kijk dan ook eens welk kennisniveau jouw developers en beheerders nodig hebben. Kunnen zij zelf incidenten oplossen of heb je dan ondersteuning nodig van een dure (en wellicht slecht beschikbare) consultant? En kun je gemakkelijk upgraden binnen versies of moet je grote migraties aangaan, zoals het geval is bij TIBCO BW5 naar BW6?

Ben je benieuwd wat wij en ons integratieframework voor jouw organisatie kunnen betekenen?
Vraag dan een gratis adviesgesprek aan met een van onze integratiespecialisten.

Gratis adviesgesprek inplannen

 

Goede service en support

Dat we een Open Source-framework bieden waar je gratis gebruik van kunt maken, betekent niet dat wij concessies doen aan onze service en betrokkenheid. We bieden je een optioneel en betaalbaar beheercontract en staan 24/7 voor je klaar, als je dat wilt. Wij zijn gedreven om ons Frank!Framework continu te verbeteren. Wanneer je tegen een probleem aanloopt, gaan we direct samen met jou aan de slag met een oplossing.

Kijk daarom bij de selectie van een integratiespecialist ook eens naar de support. Hoe snel worden patches en feature-requests geleverd? Is er actieve kennisoverdracht? Worden eventuele problemen snel opgelost of hang je elke dag weer aan de telefoon om een update te krijgen? Bovendien werken TIBCO en MuleSoft vaak met integrators: externe partijen die voor hen de koppelingen bouwen. Dus ook de in-house expertise is iets om alert op te zijn.

 

Benieuwd hoe wearefrank! een omvangrijke systeemintegratie succesvol heeft afgerond? 

Juridisch was de overname in kannen en kruiken, maar op het gebied van systeemintegratie begon het avontuur toen pas. Jeroen Jansen van Rosendaal, vanuit WeAreFrank! nauw betrokken bij de systeemintegratie, neemt ons via case study mee in dit omvangrijke project. 

Download case-study

Systeemintegratie succesvol afgerond na grootste overname!

Gerelateerde artikelen