Waarom gemeenten Sittard-Geleen, Utrecht en Súdwest-Fryslân kiezen voor een samenwerking met WeAreFrank! als integratiepartner

De transitie naar Common Ground is een traject waarbij gedegen kennis over integraties nodig is om het in goede banen te kunnen leiden. Een integratiespecialist laten meedenken over een oplossing is dus een verstandige keuze.

Zo hebben wij voor verschillende gemeenten in Nederland meegeholpen aan een oplossing om hun systemen volgens Common Ground-standaarden in te richten. In deze blog lees je beknopt hoe wij dit voor drie van die gemeenten hebben gedaan: Sittard-Geleen, Utrecht en Súdwest-Fryslân. Wil je liever uitgebreid teruglezen wat de oplossingen zijn voor deze gemeenten? Download dan ons casedocument: “Hoe WeAreFrank! als integratiepartner Nederlandse gemeenten helpt met zaakgericht werken conform Common Ground”.

 

Enterprise Service Bus vervangen voor de gemeente Sittard-Geleen

De gemeente Sittard-Geleen maakte gebruik van een closed source Enterprise Service Bus (ESB) om verschillende systemen met elkaar te laten communiceren. Naast dat deze ESB vervangen moest worden, was een closed source oplossing natuurlijk niet volgens de Common Ground-standaarden waarbij open source een vereiste is.

Als oplossing hebben wij geen nieuwe ESB voorgesteld, maar het  Frank!Framework. Dit integratie framework kan namelijk de functionaliteit van een ESB ondervangen én is open source.

Het voordeel van het integratie framework, ten opzichte van een Service Bus, zit vooral in de flexibiliteit. API’s worden door het integratie framework ondervangen en berichten worden doorgestuurd op een manier dat apps dit goed begrijpen. Daarnaast dient het framework ook als een integratielaag waarin data kan worden gevalideerd, getransformeerd en verrijkt.

Benieuwd hoe WeAreFrank! als integratiepartner Nederlandse gemeenten helpt met zaakgericht werken conform Common Ground? 

Download case

 

Een hybride transitiemodel om de gemeente Utrecht klaar te maken voor zaakgericht werken

De gemeente Utrecht wil de transitie maken naar zaakgericht werken conform Common Ground via een bijzondere route, namelijk met een hybride transitiemodel. Het huidige zaaksysteem werkt namelijk zo fijn voor de gemeente, dat ze dit in eerste instantie nog willen behouden. In het hybride model wordt er een nieuw open source zaaksysteem naast gebouwd. Hierbij zullen sommige applicaties worden vernieuwd en andere applicaties voor nu worden gelaten in de oude situatie.

Door deze hybride situatie zal er tussen de applicaties en het zaaksysteem vertaald moeten worden van ZDS (Zaak- en Documentservices) naar ZGW (Zaakgericht Werken) én van ZGW naar ZDS. Dit zorgt voor een complexiteit waarvoor veel kennis en mankracht nodig is om dit uit te denken en uit te voeren. Dat is de reden dat het grote IT-team van de gemeente Utrecht ondersteund wordt door de ervaren integratiespecialisten van WeAreFrank!

 

De Open Zaakbrug van de gemeente Súdwest-Fryslân onderhouden en uitbreiden

De gemeente Súdwest-Fryslân was al flink op weg naar een oplossing conform Common Ground wanneer WeAreFrank! werd ingeschakeld. Ze hadden namelijk al een Open Zaakbrug opgebouwd, die ervoor zorgde dat er een soort vertalingslaag bestond tussen oude systemen en de nieuwe systemen die volgens de Common Ground-standaarden zijn ingericht. 

De Open Zaakbrug deed zijn werk, maar was doelgericht gebouwd. Onze integratiespecialisten zijn aan de slag gegaan om extra features uit het Frank!Framework toe te voegen aan de brug. Hierdoor is er nu inzicht gecreëerd en kan de werking gemonitord worden. Daarnaast is er een debugging feature ingebouwd en zullen we de komende tijd nog extra functionaliteiten toevoegen zoals statistieken, monitoren en herverzenden. Wil je meer weten over hoe onze samenwerking met de gemeente Súdwest-Fryslân verloopt? Bekijk dan deze video.

 

Waarom samenwerken met WeAreFrank! als je aan de slag wil gaan met Common Ground?

Naast dat onze integratiespecialisten beschikken over jarenlange kennis en ruime ervaring als het gaat bij het ondersteunen van gemeenten bij oplossingen rondom Common Ground, is onze manier van samenwerken écht anders.

Wij zijn uiterst betrokken bij iedere samenwerking die we aangaan en zijn hierbij altijd transparant en open. WeAreFrank! is tijdens het gehele traject je partner, waarbij je ook tussentijds terecht kan voor advies en overleg om zo samen tot het beste resultaat te komen. Dit betekent dat wij betrokken zijn vanaf de eerste fase, luisteren naar de mogelijke obstakels en je helpen om deze te tackelen. 

 

Wil je met ons in gesprek op het gebied van Common Ground?

Onze integratiespecialisten zijn regelmatig aanwezig bij Hackatons en andere evenementen. Wil je liever online met ons de mogelijkheden voor jouw gemeente bespreken?

Plan dan vrijblijvend een adviesgesprek met ons in

Whitepaper Common Ground- Met knop – 1 (klein)

Heb jij een vraag over Common Ground?

Gerelateerde artikelen